{مطالب} طراحی وب سایت ریسپانسیو


طراحی وب سایت ریسپانسیو(RWD) ، یک فرآیند طراحی سایت است که باعث می شود صفحات وب به خوبی بر روی انواع دستگاه ها و صفحات نمایش به خوبی مشاهده شود.  محتوا، طراحی و عملکرد در تمام دستگاه ها مطابق با همان دستگاه می باشد.

طراحی سایت ریسپانسیو چیست؟

ساخت سایت ریسپانسیو این روزها اهمیت حیاتی دارد.

آمار تکان‌دهنده بهره‌مندی نیمی از مردم کشورمان از گوشی‌های هوشمند و بالاتر از آن، آمار 70 درصدی بازدید از وب‌سایت‌ها با گوشی‌های همراه و تبلت‌ها، جای هیچ شک و شبهه‌ای در لزوم طراحی سایت ریسپانسیو و ساخت وب سایت واکنش گرا پاسخگو باقی نمی‌گذارد. امروز، نه تنها برای افزایش بازدید و ارتقاء سطح بازاریابی اینترنتی، بلکه اگر فقط قصد دیده شدن سایت‌مان را هم داشته باشیم، باید به ریسپانسیو کردن آن فکر کنیم.

 حتما برای شما هم پیش آمده است که با لپ تاپ وارد یک سایت شده‌ اید و از خدمات آن استفاده کرده اید؛

اما زمانی که با تلفن همراه خود به همان سایت مراجعه کردید،سایت را با ظاهری متفاوت اما با همان امکانات دیده اید؛به این ویژگی سایت، واکنش گرایی یا ریسپانسیو بودن می گویند.

ریسپانسیو یا هماهنگ بودن یک سایت با دستگاه های مختلف از جمله موبایل و تبلت این روزها ضرورت خیلی زیادی دارد و اگر یک سایت این ویژگی مهم را نداشته باشد در دنیای وب موفق نخواهد بود.

سایت واکنش‌گرا (ریسپانسیو) به سایتی گفته می‌شود که نسبت به دستگاهی که کاربر از آن برای دیدن سایت استفاده می‌کند واکنش نشان دهد. به بیان ساده‌تر، سایت‌های واکنش‌گرا (Responsive)در دستگاه‌های مختلف مانند: موبایل، تبلت و یا کامپیتر‌های رومیزی به شیوه‌ای متفاوت به نمایش در‌ می‌آیند. اما اکنون با توسعه پلتفرم های ریسپانسیو البته توسط افراد حرفه ای تمام نیاز های مخاطبین بر طرف می شود و گاهی وب سایت ها در گوشی تلفن زیبا تر دیده می شوند .

طراحی سایت ریسپانسیو چه مزیت هایی دارد؟

۱- افزایش رتبه گوگل (SEO) و ترافیک سایت

طبق آمار وزارت ارتباطات، تا پایان سال ۹۶ بیش از ۵۳ میلیون ایرانی از اینترنت موبایل استفاده میکنند و ضریب نفوذ آن به ۱۱۰ درصد رسیده است. این آمارها حاکی از آن است که ارائه سرویس از طریق گوشی ضرورتی انکارناپذیر است و اگر سایت شما واکنش گرا باشد، رشد سریع و خوبی از نظر سئو خواهد داشت.

گزارشات اخیر گوگل هم نشان میدهد که بهینه سازی سایت برای موبایل و تبلت اهمیت زیادی برای این موتور جستجو دارد.

۲- نقش سایت واکنش‌گرا در بازاریابی اینترنتی

یکی از شاخص های کلیدی مهم در موفقیت یک کمپین بازاریابی اینترنتی، شاخص نرخ تبدیل است.

نرخ تبدیل گویای این است که چند درصد بازدیدکنندگان سایت، تبدیل به مشتری شده اند و پایین بودن آن ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد. یکی از دلایل که بسیار هم شایع است، تجربه کاربری نامطلوب سایت در موبایل است که به علت کیفیت پایین ریسپانسیو سایت اتفاق می افتد.

تصور کنید با صرف کلی هزینه، تعداد زیادی بازدیدکننده به سایت خود هدایت کرده اید اما به دلیل نمایش نامطلوب سایت در موبایل، بسیاری از آنها سایت را ترک می کنند.

این موضوع علاوه بر نارضایتی مشتریان باعث می شود که نرخ پرش Bounce rate) ) سایت شما نیز افزایش یابد که از دید موتورهای جستجو پوئن منفی محسوب می شود.

٣ - پویایی سایت

مهم‌ترین مزیت وب‌سایت‌های واکنش‌گرا نسبت به وب‌سایت‌های قدیمی و معمولی،نمایش کلیه اجزای سایت در قالبی کوچک‌تر به بازدید کننده وب سایت می‌باشد.

شاید در ابتدا این موضوع از دید شما خیلی مسئله مهمی نباشد اما موضوع فقط این نیست.

هنگامی که یک نفر از وبسایت شما بازدید می کند، هر چقدر که سریع‌تر بتواند به خدمات شما دسترسی پیدا کند،احتمال استفاده از آن خدمات هم بیشتر خواهد بود.

در سایت‌های واکنش‌گرا (ریسپانسیو) شما دقیقاً سایت را با سایز و قالب دستگاه بازدیدکننده خواهید دید. به عنوان مثال اگر بازدیدکننده وب‌سایت شما با یک تبلت ۷ اینچی وب‌سایت را مشاهده کند. دقیقاً سایت شما متناسب با یک نمایشگر ۷ اینچی نمایش داده می‌شود و به همان نسبت هم منوها، محصولات، مقالات و هر مورد دیگری که در سایت شما وجود داشته باشد کوچک‌تر شده و در قالبی جدید دیده می‌شوند.

۴- انعطاف پذیری فوق العاده سایت واکنش گرا

هنگام پیاده سازی یک سایت واکنش گرا (ریسپانسیو) می‌توانید بخشی از سایت را با توجه به نظر خودتان در گوشی‌های موبایل نمایش ندهید و به جای آن چیز دیگری قرار دهید.

برای مثال اگر یک نرم افزار اندروید و یا IOS برای سایت خود طراحی کرده باشید، می‌توانید وب سایت را متناسب با نسخه‌های تبلت و یا موبایل نمایش دهید و کاربران را به نصب نرم افزار تشویق کنید.

۵- افزایش سرعت بارگذاری سایت

علاوه بر موارد قبلی، مزیت دیگری که سایت‌ های واکنش گرا (ریسپانسیو) دارند این است که معمولاً با کوچک شدن تمام بخش‌های سایت، با چینش مجدد و حذف برخی از قسمت های آن، حجم نسخه‌ موبایل به مراتب کمتر می شود. دقیقاً همین موضوع باعث می‌شود که سایت شما در گوشی و تبلت بازدیدکننده سریع‌تر نمایش داده شود.

با توجه به اینکه بعضاً سرعت اینترنت در گوشی موبایل و یا تبلت ممکن است

پائین تر از حد معمول باشد این موضوع تأثیر خوبی در بازدهی وبسایت شما خواهد داشت.دپائین تر از حد معمول باشد این موضوع تأثیر خوبی در بازدهی وبسایت شما خواهد داشت.

۶- صرفه جویی در هزینه

قبل از اینکه ویژگی واکنش گرا بودن (Responsive) به صورت گسترده مورد استفاده قرار گیرد (گرچه هنوز هم بعضی ها استفاده نمی کنند!)، اگر کسی میخواست نسخه موبایل برای سایت خود طراحی کند، برای هر نوع دستگاه مجبور بود یک طرح خاص داشته باشد. تصور کنید اگر آن شخص می خواست مثلا برای ۳ دستگاه آی پد،آی فون و کامپیوتر های معمولی قالب طراحی شود چه هزینه ای باید پرداخت می کرد. نکته جالب اینجاست که اگر روزی دستگاه جدیدی به بازار معرفی و به سرعت فراگیر شود، دوباره باید هزینه شود تا برای این دستگاه جدید قالب طراحی گردد. مزیت قالب واکنش گرا آنجا خود را نشان می دهد که سایت شما برای هر ابزاری که در بازار وجود دارد هماهنگ می شود و نیازی به طراحی دوباره قالب نیست.

۷- سبقت از رقیبان

از آنجایی که طراحی واکنش گرا هنوز کاملاً فراگیر نشده است، احتمال دارد که رقیبان شما از این ویژگی بهرمند نباشند.

سایت ریسپانسیو شما به مشتریان نشان میدهد که در کار خود حرفه ای هستید و از رقیبان خود جلو تر حرکت می کنید.

وقتی سایت شما در تمام مانیتورها بلکه در همه دستگاه های موجود در بازار به زیبایی نمایش داده شود، معنیش این است که از رقیبان خود سبقت خواهید گرفت.

 

 


تک پردازان مشاور انفورماتیک شماست.

شرکت کامپیوتری تک پردازان ارائه خدمات طراحی سایت و دیجیتال مارکتینگ


برنامه نویسی تحت وب ، ویندوز و اپلیکیشن های موبایل

 

مشاوره حرفه ای در زمینه راه اندازی کسب و کارهای بزرگ و کوچک

ارائه راه کارهای هدفمند در زمینه توسعه فروش


مشاوره رایگان:09332771840

021-65248778


  • درج کننده مطلب: خانم ه خزایی
  • ۱۴۰۰/۰۵/۲۱
  • ۲,۰۲۰