وب (WEB)یک سیستم مبتنی بر سرویس دهنده سرویس گیرنده (Client/Server) بر روی اینترنت است که با استفاده از ابزار فرامتن(HyperText) و پیوند(Link) دادن اجزای اطلاعات به یکدیگر دسترسی به منابع اطلاعاتی را تسهیل می کند .
وب از ابزار فوق رسانه ای (HyperMedia) که شامل فوق متن و چند رسانه ای (MultiMedia) است بهره می گیرد. از طریق وب می توان اطلاعات را ارسال ویا دریافت نمود و متفاوت بودن سیستمهای سخت افزاری و نرم افزاری (سیستم عامل) مانع ایجاد ارتباط نمی گردد.
یک وبسایت اصطلاحا به بستری در اینترنت گفته میشود که دارای یک صفحه یا چندین صفحه است ، که دارای محتوا و اطلاعاتی اعم از متن، تصویر ، فیلم ، و ... است .هر سایتی در دنیای وب دارای یک آدرس یا URL است .
انواع وب سایت بر اساس کاربرد و طراحی
وبسایت های استایک یا ایستا ، سایتهایی هستند که ضرورت زیادی برای تغییر مداوم اطلاعات در آنها احساس
نمی شود، وجزو نخستین نسل وبسایت ها در اینترنت بشمار میروند.این گونه وبسایت ها عملیات بروز رسانی محتوای سایت به ندرت صورت می پذیرد و نیازی به ارائه خدمات به صورت آنلاین در این گونه سایتها دیده نشده است . مسلما هزینه های طراحی این گونه سایت ها کمتر از سایت های دیگر است.
وب سایت های استاتیک امکان به روز رسانی و ویرایش توسط صاحب وب سایت را ندارند و کوچکترین تغییری در آن نیازمند تماس با طراح وب مربوطه و ارائه مطالب جدید است تا در هر صفحه قرار گیرد.
مزایای طراحی سایت استاتیک
۱. کم هزینه بودن در ابتدا
۲. نیاز به منبع کم
۳. تحویل سریع و فوری
۴. امنیت نسبتاً بالا
۵. مناسب برای شرکت های کوچک با تغییرات کم
معایب طراحی سایت استاتیک
۱. هزینه های زیاد برای ویرایش و بروزرسانی
۲. سئو ضعیف
۳. نیاز به داشتن دانش برنامه نویسی برای تغییرات در صورت نداشتن برنامه نویس
۴. سایتی راکد و کم کاربرد برای کاربر
۵. نداشتن پنل مدیریتی
۶. در ارتباط بودن با طراح سایت بصورت دائم
سایت داینامیک یا پویا امکان تغییر محتویات در آن وجود دارد ، در این سایت ها کارفرما میتواند پس از طراحی سایت خود به روز رسانی وبسایت را به عهده بگیرد. کنترل تمامی بخشهای سایت بدون نیاز به طراح سایت شخصاً میتواند مطالب سایت خود را اضافه و کم کند. فعالیت هایی چون ایجاد صفحه، حذف صفحه، ویرایش محتویات هر صفحه و ...
مزایای طراحی سایت داینامیک :
-به روز رسانی سریع و آسان به صورت آنلاین توسط مدیر سیستم
-ارائه انواع خدمات تحت وب به کاربران
-گنجاندن حجم وسیعی از اطلاعات در سایت
-امكان مديريت و به روز رسانی بدون تخصص
-انعطافپذيری بسيار بالا
- امنيت بالاتر وب سايت
-کاهش چشمگير هزينههای نگهداری و پشتيبانی
-پشتيبانی از چند زبان
-امكان اضافه كردن امكانات سفارشی
معایب وب سایت داینامیک
از آنجا که حجم دادهها و کدها در سایت های داینامیک بالا است، نیازمند سروری با هزینه بالاتری می باشد. سروری که به حجم و سی پی یو به مراتب بالاتری از سایت استاتیک نیاز دارد.
امنیت وب سایتهای داینامیک از سایتهای استاتیک پایینتر است.
هزینه های طراحی سایت های استاتیک نسبت به داینامیک کمتر است، اما هزینه های نگهداری، بروز رسانی و پشتیبانی سایت های استاتیک از داینامیک بیش تر است.
بروز رسانی محتوا در سایت های داینامیک بسیار آسان تر از وب سایت های استاتیک است و مدیر سایت از طریق نرم افزار مدیریت محتوا یا پورتال می تواند به راحتی در هر مکان و زمان محتوای سایت خود را تغییر دهد. مثلا ویرایش صفحات سایت، حذف یک صفحه از سایت و...
با توجه به این که سایتهای داینامیک پنلی را در اختیار کاربر و مدیران قرار می دهند، هر کاربر و مدیر می توانند با کلمه کاربری و رمز عبور خود وارد پنل شوند و در نتیجه امکان توزیع مدیریت سایت در سیستم بین چند نفر، در این نوع از سایت ها وجود دارد.
از آن جایی که یکی از روش های کسب رتبه بالا در موتورهای جستجو مثل گوگل، پویایی و بروز رسانی مداوم سایت است، سایت های داینامیک نسبت به سایت های استاتیک در موتورهای جستجو رتبه بالاتری کسب می نمایند.
سایت استاتیک بوسیله کدهای html نوشته شده و فقط هرآنچه که در کد صفحه وجود دارد، برای کاربر نمایش داده می شود. در مقابل در طراحی سایت به روش داینامیک، از یک زبان سمت سرور ((Server Side Language مثل PHP و یا Asp استفاده می گردد.
در این حالت محتوای سایت توسط زبان برنامه نویسی ( (Scripting Languageاز پایگاه داده خوانده می شود. با اتصال سایت به پایگاه داده این امکان به وجود می آید که محتوای سایت به صورت آنلاین تغییر نماید. این امر به خصوص در سایت هایی که احتیاج دارند اطلاعات وب سایت خود دائما تغییر دهند (مثلا یک فروشگاه اینترنتی)، اهمیت زیادی دارد.
درمورد وب سایت داینامیک یا پویا شاید به طور کلی بتوان اینطور گفت که تمام وب سایتهایی که شما با آنها بیشتر کار میکنید؛ از نوع داینامیک یا پویا هستند. یعنی تمام سایتهای خبری، آموزشی، فروشگاههای اینترنتی و … از نوع وب سایتهای داینامیک هستند.
نوع اول طراحی وب سایت داینامیک بصورت اختصاصی
نوع نخست آن که بسیار گرانقیمت است، نوعی است که در آن که یک برنامه نویس حرفهای از اولین کد تا آخرین کد را بنویسد. هزینه چنین طراحی بسته به سابقه برنامه نویس، نمونه کارها، شهر مورد نظر تغییر میکند.
زمانی که یک برنامه نویس سایتی را طراحی میکند، یک پنل مدیریت نیز برای وب سایت طراحی میکند. به این معنی که صاحب وب سایت به راحتی میتواند مطالب موجود در سایت را ویرایش و بروز رسانی کند.
نکات مثبت وب سایت اختصاصی
از مزایای مثبت طراحی اختصاصی وب سایت میتوان گفت این نوع وبسایت ها کاملاً شخصی سازی شده است. یعنی هیچ گونه کد اضافهای در وب سایت وجود ندارد. بنابراین بسیار بهینه طراحی شده اند. از نظر سرعت وب سایت و سئو سایت در رنک بسیار خوبی قرار دارد.
نوع دوم طراحی وب سایت داینامیک با استفاده از CMS
نوع دوم استفاده از CMS یا مدیریت محتوا میباشد. در واقع برنامهای است که بدون نیاز به دانش برنامه نویسی میتوان به ویرایش، تولید محتوا و غیره پرداخت. مدیریت محتواهای متفاوتی در بازار وجود دارند مانند جوملا، وردپرس، پرستاشاپ و … که محبوبترین آنها وردپرس میباشد.
در این مقاله زمانی که از سیستم مدیریت محتوا نام بردیم، منظورمان همان وردپرس است. وب سایتهای بسیار فوق العادهای را میتوان با وردپرس طراحی کرد. طراحی سایت در وردپرس به دو نوع کلی تقسیم میشود:
نوع اول آن استفاده از قالب های آماده است. در این حالت برنامه نویسان حرفهای قالبهایی را برای انواع سایتهای مختلف طراحی کردند و با سادگی بیشتر میتوان سایت های زیبایی طراحی کرد.
نوع دوم آن به این شکل است که یک برنامه نویس قالب شما را به صورت کاملاً اختصاصی طراحی کند. تفاوت طراحی اختصاصی قالب و قالب آماده در این است که قالب های آماده دارای ریکوئست (درخواست به سمت سرور) بالایی هستند. به این معنی که حجم کدهای به مراتب بالاتری برای ارضای نیازهای مختلف کاربران دارند. طراحان این مدل قالب ها برای اینکه تمامی نیاز کاربران احتمالی را پوشش دهند قالب را بصورت گسترده تری طراحی کرده اند.
اما اگر برای کسب و کار خود یک قالب اختصاصی طراحی کنید. سایت شما به مراتب بالاتر و سئو آن نیز به مراتب بهتر میشود. اما نکته مهم این است که حتی اگر شما قالب اختصاصی طراحی کرده باشید چون بنیاد آن وردپرس است و ساختار بیسیک سایت شما وردپرس است اگر با طراح قالب به مشکل برخوردید تغییر برنامه نویس چندان مشکلی ندارد و با سرعت خیلی بالاتری میتوان قالب را از نو نوشت و یا از قالب های آماده استفاده کرد تا مشکل حل شود.
وبسایت های فروشگاهی (تجارت الکترونیکی) یک کانال فروش آنلاین بسیار عالی است که امروزه یک راه کار بسیار خوب هم برای ارائه محصولات و خدمات شما و هم مدیریت و استفاده راحت آن ارائه می دهد.
وبسایت های کسب و کار، سایت اصلی و رسمی یک کمپانی است. این وبسایت ها یک نمایندگی قابل اعتماد از آن کسب و کار هستند. ساختن چنین وبسایت هایی یک راه حل مطلوب برای تمام شرکت (کمپانی) هایی است که می خواهند در زمینه کسب و کار خود پیشرو باشند.
یک وبسایت آموزشی برای تبلیغ یک موسسه آموزشی یا فهرستی از موسسات تشکیل شده است و حاوی اطلاعات جامع در مورد موسسه، ماهیتش، مدرسین، فرصت های آموزشی برای دانش آموزان و دستاوردهای آن هاست. یک سایت آموزشی مدرن باید از معیارهایی که موجب به حداکثر رساندن آگاهی بازدیدکنندگان می شود، پیروی کند.
سایت های خبری یک منبع بسیار عالی اطلاعات در تمام حیطه های خبری است. هدف اصلی این نوع از وبسایت ها، ارسال جدیدترین اخبار به کاربران در اولین فرصت است. به همین دلیل سایت های اخبار باید دائما آپدیت (به روز) باشند. این وبسایت ها در صورت مدیریت مناسب و تبلیغات موثر، سودی محسوس را برای صاحب سایت به ارمغان می آورند.
یک وبسایت شخصی، شخصیت شما را نشان داده و شما را معرفی می کند. این وبسایت ها نشان دهنده ی حیطه علایق شما، اهدافتان، توانایی ها و دستاورد های شما و گاها نیز شامل پورتفولیو شماست. این وبسایت ها عموما توسط خود شخص برای معرفی خود، پیدا کردن دوستان، افراد هم سلیقه و… ساخته می شوند.
وبسایت های نمونه کاری به منظور جذب مخاطبان گسترده به کمک ارائه بهترین کارهای نویسنده یا صاحب سایت ایجاد می شود. این دسته از وبسایت ها بیشتر بین عکاسان، استودیو های عکاسی، طراحان وب و… طرفدار دارد.
یک وبسایت خدماتی بهشما کمک میکند تا خدماتی که ارائه میدهید برای مردم آشکار شود که چه خدماتی به مشتریان خود ارائه میدهید وبسایت های خدماتی بسیاری از کار های روز مره ما را راحتر کرده اند.
مانند وقت نوبت گیری در بیشتر مطب های پزشکان به صورت انلاین نوبت گیری میکنند .
یک اقدام ضروری و مهم برای شرکتها ورود به دنیای کسب و کار اینترنتی آنلاین با استفاده از طراحی سایت شرکتی میباشد . با رشد روز افزون در دنیای آنلاین کسب و کارهای گوناگون علاوه براینکه در فضای فیزیکی فعالیت خود را انجام میدهند دردنیای آنلاین هم فعالیت کاری خود را ادامه میدهند. از این طریق به رشد و توسعه کسب و کارشان کمک شایانی خواهند کرد. هر روز به تعداد افراد در دنیای مجازی اضافه میگردد. افراد قبل از آنکه به سراغ یک شرکتی در فضای فیزیکی بروند ابتدا در موتورهای جستجو آن را جستجو میکنند. چندین پیشنهاد از طرف موتورهای جستجو مواجه میشوند و اگر افراد برای اولین بار با برند شما آشنا میشوند یک تصویر ایده آل از کسب و کارتان نبیند مطمئنا جذب کارتان نخواهند شد و این چنین بیشتر مشتریان خود در فضای وب از دست خواهید داد. از این رو باید برای جذب مخاطبان بیشتر در فضای آنلاین طراحی سایت شرکتی خود را جذاب و کاربرپسند انجام دهید.